top of page
Butterfly_side.png
signal-2023-06-05-233612_edited.jpg

КАМПАНИЯ 
ПЕПЕРУДА
церемония

butterfly_sillouette_edited_edited.png

Кампания „Пеперуда – ново начало“

КЪДЕТО  ДОБРОТО  ЖИВЕЕ

Няма как да не споделим с вас вълнението си във връзка с проведената в петък /2-ри юни/ в Историческия музей на гр. Дряново церемония по награждаване на победителите в конкурса „Пеперуда – ново начало“.

 

А причините за това въодушевление бяха много: усмихнатите лица на дечицата от ЦДГ „Детелина“, докато изпълняваха песните „Щастието“ и „Песен за доброто“; възторгът на всички гости на събитието, докато се наслаждаваха на изящните танцови изпълнения на възпитаници при Народно читалище „Развитие – 1869” и Народно читалище „Дряновска пробуда – 2008” от Дряново; блясъкът в очите на всички участници в конкурса, докато очакваха обявяването на победителите от експертното жури в състав: доц. д-р Анастасия Тонкова – председател, Благой Господинов – член и Антон Антонов – член. 

 

Трета награда спечели композиция със заглавие „От тъмнина към светлина“, изпратена от Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч. Втората награда бе присъдена на творба със заглавие „Това, че си различен, те прави толкова важен …“ отново от Природо-математическа гимназия – Ловеч. А първо място заслужено взе творческо изпълнение, озаглавено „Приятел с чиста душа“ пак от същото училище. 

 

Възхищението и умилението на всички безспорно спечели доблестната постъпка от страна на директора на природо-математическата гимназия в Ловеч – г-н Венцеслав Георгиев, когато той официално обяви, че след кратка консултация с колегите си, присъстващи на церемонията по награждаването, единодушно е взето решение спечелената първа награда в размер на 3 000 /три хиляди/ лв. да бъде дарена на сдружение „Промяна в поколението“ с цел финансиране на проект по избор. Никой не бе очаквал подобен развой на събитията, че именно едно и също учебно заведение ще получи и трите награди в конкурса, а още по-малко, че първата награда ще бъде дарена с такава саможертвеност и себеотрицание. Но всичко това само доказва, че Доброто не просто съществува, но че то е живо и реално днес и сега сред нас! Ето как целта на програма СКОК – да поощрява взаимопомощта, да стимулира добрите обноски и да допринася за изграждането на една позитивна и вдъхновяваща среда – се реализира на практика! 

 

Като организатори на конкурса и съставители на програма СКОК желаем да изразим своята благодарност към г-н Венцеслав Георгиев за нагледния пример, който демонстрира и чрез който истински вдъхнови всички ни! Поднасяме своята признателност и към заместник-кмета на Община Дряново – г-н Ангел Ангелов, както и към всички представители на Общината, без чиито помощ и съдействие този конкурс нямаше да се осъществи!

 

УС на СНЦ „Промяна в поколението“ взе единодушно решение по време на извънредно заседание предвид създалата се ситуация, че дарените от ППМГ – Ловеч средства ще бъдат разпределени по равно между всички останалите училища, включили се в конкурса „Пеперуда – ново начало“, защото Доброто никога не свършва! 

ПЪРВО, ВТОРО И ТРЕТО МЯСТО

Конкурентно изкуство

Участници и гости на церемонията

Кликнете върху стрелката в дясно, за да видите още снимки

Promiana.png
bottom of page