top of page
406435940_10229217148149273_6673863659115118020_n.jpg

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

От 2019 г. СНЦ 'Промяна в поколението' носи радост на деца в различни области в България, като дарява детски площадки предимно в местата, където провеждаме своите занимателни и обучителни дейности. Целта е да бъдат подпомогнати онези общини и кметства, които се числят към по-бедните в страната и където обикновено до преди това не са съществували съоръжения за детски игри или пък те вече са изключително стари и неизползваеми. 

Досега (2024 г.) сдружението е дарило 16 детски площадки, като има амбицията да продължава със своята обществено полезна дейност и през настоящата година.

Втора детска площадка дарява сдружение „Промяна в поколението“ в родния град на своята основателка 

Ако жътвата се събира наесен, то плодовете от доброто и устойчиво сътрудничество между Община Велико Търново и сдружение „Промяна в поколението“ продължават да се берат през цялата година. Този път плодът отново приема очертанията на добре оборудвана и обезопасена детска площадка, която не само ще краси кв. Бузлуджа, но и ще приканва към весели игри малки и големи. 

 

На 26. април (петък) точно в 13:00 ч. в кв. Бузлуджа на пресечката между ул. „Георги Измирлиев“ и ул. ген. „Иван Сарафов“ ще грейне изцяло нова детска площадка – плод на съвместните усилия между Община Велико Търново и сдружение „Промяна в поколението“. Това е вторият съвместен проект между двете институции, при който Общината подготвя и огражда терена, върху който ще бъдат монтирани съоръженията – дарение от посоченото сдружение. Първата детска площадка, реализирана по същия начин, е тази в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, чието официално откриване се състоя през м. ноември миналата година. 
 

Идеята, залегнала при изграждането на детските площадки, е не просто градът ни да придобие съвременен европейски облик, но преди всичко да бъдат създадени необходимите условия, така че децата ни да си останат деца възможно най-дълго, като се радват на безгрижните си детски дни и изпълват улиците ни със своя смях и веселие. Благосъстоянието и правилното развитие на децата, които, израствайки, да се превърнат в доблестни членове на обществото ни, са принципите, от които се ръководи сдружение „Промяна в поколението“ при всички свои дейности и инициативи. Ето защо за организацията представлява огромна чест, че намира свой съмишленик и верен партньор в лицето на кмета на Община Велико Търново – г-н Даниел Панов, както и на неговия експертен екип. Пожеланията са ползотворното сътрудничество все повече да се разраства и задълбочава, а градът ни все повече да се радва на добрите му плодове.

 

Сдружение „Промяна в поколението“ фокусира усилията си към създаване на осезаема и устойчива промяна сред деца и подрастващи посредством интерактивни образователни програми, социални дейности и подпомагане регионалното развитие на местата, където децата прекарват своето ежедневие. Детската площадка в кв. Бузлуджа е шестнадесетото поред дарение в размер на 9 781,92 лв, което сдружението прави в изпълнение на своята мисия и съгласно заложените си цели. 
 

За контакти:
Ганчо Илиев, изпълнителен директор и експерт комуникации, тел: 0878 700 511

Promiana.png
bottom of page