top of page
306449642_10226243502169982_4802637666482002236_n_edited.jpg

Детски Площадки

От 2019 г. СНЦ 'Промяна в поколението' носи радост на деца в различни области в България, като дарява детски площадки предимно в местата, където провеждаме своите занимателни и обучителни дейности. Целта е да бъдат подпомогнати онези общини и кметства, които се числят към по-бедните в страната и където обикновено до преди това не са съществували съоръжения за детски игри или пък те вече са изключително стари и неизползваеми. 

Досега (2023 г.) сдружението е дарило 13 детски площадки, като има амбицията да продължава със своята обществено полезна дейност и през настоящата година.

Дарителска кампания „Радостта е здраве“

Едва ли има човек, който да не се съгласи, че няма по-свидно нещо от детския смях и веселие. Но болниците сякаш не са първата ни асоциация, когато става дума за място, огласявано от веселата детска глъч. Ние, от Сдружение „Промяна в поколението“ , обаче смятаме, че това може и трябва да се промени, защото дори и местата, които обикновено свързваме с болка и неприятно чувство, могат да се превърнат в носители на радост, а тя – радостта, е здраве. Това бе и поводът да организираме едноименната дарителска кампания. 

 

Усилията ни този път са насочени към изграждане на 14-та поред детска площадка, спонсорирана от СНЦ „Промяна в поколението“, която ще бъде разположена в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, точно до Детското отделение. Както и досега, изработката, доставката и монтажа на съоръженията ще бъдат изцяло поети от нашата организация. 

НИЕ ОСИГУРЯВАМЕ

IMG_0368.JPG

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА В ДВОРА НА МОБАЛ "Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ" В Гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Благодарим на ВСИЧКИ, които се включиха при набирането на средства за изравняване на терена. Огромни благодарности най-вече към общината на гр. Велико Търново за тяхното съдействие и изливане на бетонна плоча и поставяне на каучокова настилка. С радост съобщаваме, че нашата 14-та по ред площадка ще бъде открита на 30-ти ноември 2023 г. от 15:00 ч. - 16:00 ч. в двора на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

6b877549-48d6-4bef-bb62-89b957053dd2_4_5005_c.jpeg

Детска площадка ще радва малчуганите от отделението към Великотърновската болница
(прессъобщение)

 

На 30-ти ноември тази година ще грейнат от щастие много детски личица. Причината за това ще бъде откриването на детска площадка, която ще краси двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата ни столица, а самата церемония по официалното пускане на съоръжението в експлоатация е насрочена за 15:00 ч на 30-ти ноември. 

Когато в началото на тази година сдружение „Промяна в поколението“ лансира дарителска кампания „Радостта е здраве“ надеждите на всички са големи, а особено на неговата основателка – Цветомила Демиркова, родена и израснала в красивия ни град. Кампанията цели набирането на средства, необходими за изграждането на постамент за детска площадка в двора на Великотърновската болница. В продължение на дълги години представители на сдружението са развивали успешно сътрудничество с Детското отделение към болницата, затова и желаят да зарадват малките му обитатели с тази нова придобивка.

Сдружението успява да подсигури нужните средства за детските съоръжения, но за да бъдат монтирани те, се изисква изграждането на бетонова основа под тях. Само един наш съгражданин проявява нужното благородство и точно когато всичко изглежда изгубено, великодушието и алтруизма на кмета на Община Велико Търново – господин Даниел Панов заедно с целия му прекрасен екип от професионалисти преобръщат хода на историята. 

За изключително кратко време Общината успява да изгради необходимата платформа и да я покрие с каучукова настилка, върху която по-късно биват поставени детските съоръжения.  

Така, благодарение на успешното и ползотворно сътрудничество между Община Велико Търново, управата на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и Сдружение „Промяна в поколението“ детската площадка в двора на болницата е вече факт, за който вярваме, че ще донесе много радост и ще озари хиляди детски личица с най-широките и истински усмивки!

Сдружение „Промяна в поколението“ фокусира усилията си към създаване на осезаема и устойчива промяна сред деца и подрастващи посредством интерактивни образователни програми, социални дейности и под-помагане регионалното развитие на местата, където децата прекарват своето ежедневие. Детската площадка в двора на Великотърновската болница е четиринадесето поред дарение в размер на 8 249,52 лв, което сдружението прави в изпълнение на своята мисия и съгласно заложените си цели. 

За контакти: Ганчо Илиев, изпълнителен директор и експерт комуникации, тел: 0878 700 511

Promiana.png
bottom of page