top of page
back_abstract_edited_edited.jpg
Pastel Swirl
AdobeStock_300270193_edited.jpg

ПРОГРАМА 
СКОК

Одобрена от Министерството на образованието и науката

 

ПРОГРАМА СКОК:

Спри Културата

на Обиди

и Конфликти

 

В стремежа си да съдействаме при разрешаване на много-слойни социални проблеми, за да предизвикаме положителна промяна, неотдавна разработихме програма СКОК: Спри Културата на Обиди и Конфликти.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА

 

Интерактивна, както и изпълнена с множество приложни дейности и практически задачи, програма СКОК ще преведе Вашата аудитория през различните видове тормоз и начините за справяне с тях. Докато ги изучавате, все по-добре ще се опознавате, а докато споделяте своите лични преживявания във Вашата група, все повече ще се сближавате едни с други. И накрая резултатът ще се вижда в новите и задълбочени приятелства, зародили се чрез програма СКОК.

ЦЕЛ:

Програма СКОК има смелата амбиция да се справи с често срещания, леко занемарен и приемащ все по-страшни размери проблем относно тормоза, агресията и насилието сред деца и подрастващи. Уникалността на програмата е, че тя подхожда към този сериозен обществен проблем по интерактивен начин, използвайки за целта филмовото изкуство.

 

Учениците имат възможност да гледат късометражния филм „Цирк Пеперуда“, а той самият е изключително въздействащ, макар и кратък, и поражда множество дискусии и поводи за размисъл. Автентичното послание на „Цирк Пеперуда“, чийто главен герой – Ник Вуйчич лично е бил жертва на тормоз и се е сблъсквал с разнородни обиди и иронични подмятания, докато е бил ученик, кара зрителите му да отрезнеят към суровата действителност относно пагубното въздействие на тормоза и насилието. Всички класове, в които до момента е показан филма, са силно докоснати и трогнати от него, но още по-важна е тяхната мотивация и твърдо решение да се превърнат в агенти на положителна промяна. 

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ПРОГРАМАТА?

 

Програмата е предназначена за изучаване в младежки групи или класове и е подходяща за ученици от 5-ти до 12-ти клас. 

За допълнителни въпроси и отговори натиснете ТУК.

 

ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ВАШЕТО УЧИЛИЩЕ/КЛАС ДА СЕ ВКЛЮЧИ?

Ако желаете да получите по-подробна информация относно програмата и как може тя да бъде приложена във Вашата група/училище, молим попълнете следния формуляр:

Abstract Shapes

Изгледайте семинара ни, където се разглеждат две напълно различни, но истински актуални и безспорно належащи теми – спирането на агресията в класната стая и преобразуването на “проблемните ученици” в бъдещите предприемачи, политически водачи или обществени лидери. Този семинар е подходящ за всички участници, включени в процеса на образование – директори, преподаватели, педагогически съветници, училищни психолози и пр. – като се представят работещи механизми и приложни стратегии, които ще ви помогнат да извървите пътя към успеха.

Certification_Logo_SkokColors.png

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА СКОК В ДРЯНОВО И ЛОВЕЧ

 

Средно училище "Максим Райкович" има честта първо да се включи в пилотната програма СКОК.
Приложение на пилотната програма се осъществи и в "Природо - Математическата Гимназия" в Ловеч


За повече информация отразена в социалните медии на училището натиснете ТУК.

КАМПАНИЯ
ПЕПЕРУДА
НОВО НАЧАЛО

Butterfly_side.png

Изхождайки от едноименния филм "Цирк Пеперуда", идеята на кампанията е всички училища, в които в момента се провежда тестовата версия на програма СКОК, да се включат в конкурс за изработване на творческа инсталация, която по оригинален и креативен начин да представя внушението, че пеперудата е символ на ново начало.

Първите три училища-победители ще получат специални награди. 

Promiana.png
bottom of page